Huomioithan, että vuonna 2025 konfirmaatioharjoituksen yhteydessä voidaan tehdä retki lähialueelle. Huomioi retkessä nämä:
Retket toteutetaan aikataulullisesti niin, että lämpimät ruuat syödään leirikeskuksessa/opistolla
Retken kesto matkoineen maks. neljä tuntia (sisältää konfirmaatioharjoituksen)
Kohteeksi valitaan yleinen alue, jolloin ei häiritä ympäristön asutusta
Nuotion tekemisessä noudatetaan asiaan kuuluvia ssäännöksiä metsänomistajan lupineen jne
Retkikohteesta ei saa koitua leiriläisille lisämaksuja
RUOKAILUSSA HUOMIOITAVAA:
SIIKATÖRMÄ
Rippileireillä leirihenkilökunnan ja leiriläisten toimesta osallistutaan ruokasalin siivoukseen jokaisen
ruokailun jälkeen n 4 - 6 henkilön toimesta esim. isosen johdolla tai isosryhmänä.
Pyyhitään ruokalan pöydät ja tuolit
Nostetaan tuolit ylös.
Iltapala
Rippileirillä iltapalatarjoilu laitetaan esille keittiöhenkilökunnan toimesta. Iltapala syödään kertakäyttöastioista.
Keittiöön ei saa mennä. Tarvittava täydennys tehdään ruokasalin reunalla olevista jääkaapeista.
Tarjoilun aikana varmistetaan tuotteiden riittävyys kaikille leiriläisille.
Lisää tuotteita löytyy ruokasalin puolella olevasta jääkaapista ja sen viereiseltä pöydältä (esim. leipätuotteet). Jääkaapin ovissa on merkistä Esim. ST 1 tai ST 2
Klo 20.00 alkavan iltapalan jälkeen
Isoset täydentävät jääkaapista tarjoilulinjaston seuraavalle leirille!
Pyyhitään oman leirin pöydät ja tuolit sekä nostaa tuolit ylös.
Kuivamopataan lattia omalta osalta.
Likaisille tarjoiluastioille on varattuna kärry (keittiövuorolaiset tiskaavat ne aamulla).
Klo 20.30 alkavan iltapalan jälkeen
Tarjoilulinjaston tuotteisiin laitetaan kannet päälle ja laitetaan ne salin puolella olevaan jääkaappiin.
Leipälaatikkoon kansi päälle.
Keittiön heilurioven oikealta puolelta napista lasketaan tarjoilulinjaston säleverhot alas, ja lukitaan heiluriovi.
Pyyhitään tarjoilulinjasto ja saareke.
Pyyhitään ruokapöydät ja tuolit
Tuolit nostetaan ylös
Kuivamopataan lattia
Viedään roskikset siivoushuoneen kautta keittiön takana sijaitsevaan vihreään konttiin. Varmista ulko-ovi menee lukkoon.
Sammuta ruokasalin valot.
Perjantaisin iltapalan hoitaa keittiöhenkilökunta, isoset ja riparilaiset pyyhkii pöydät, tuolit ja
nostaa tuolit ylös.
Jos jokin näihin käytänteisiin liittyvä mietityttää, keittiön vastuuhenkilöt opastaa mielellään.
Kiitos yhteistyöstä!
RUOKAILUSSA HUOMIOITAVAA:
MAITOINEN, HANKASALMI JA KALLIO
Ruokasalin siivous keittiön apuna jokaisen ruokailun jälkeen n 4-6 henkilön toimesta esim oman isosen johdolla tai isosryhmänä.
nostetaan ruokasalin tuolit,
pyyhitään pöydät ja tarjoilulinjasto
kuivamopataan lattia.
Aikaa tähän kuluu n 10 min. Toisinaan keittiö saattaa tarvita hetkellisesti tiskiapua isosista.
Rippileirillä iltapalatarjoilu laitetaan esille keittiöhenkilökunnan toimesta. Tämän jälkeen keittiöhenkilökunnan työvuoro päättyy ja vastuu tarjoilusta siirtyy leirin henkilökunnalle (isosryhmille).
Iltapalalla
varmistetaan tuotteiden riittävyys koko tarjoilun ajan, lisää tuotteita löytyy salin (tai esim. Kalliossa keittiön) puolella olevasta kylmäkaapista ja sen viereiseltä pöydältä (esim. leipätuotteet)
tarjoilun päätyttyä tarjoilulinjaston tuotteet pakataan kylmiöön kansi päällä, leivät ym niille varattuihin säilytyspaikkoihin ja tarjoilun jäljet siivotaan tarkoitukseen varatuilla siivousvälineillä ts.
pyyhitään tarjoilulinjasto sekä pöydät ja kuivamopataan lattia
viedään roskikset.
Lisäksi Maitoisissa varmistetaan, että kaikki ruokasalin ovet tulee lukituksi (terassin ovi ja aulaan vievä ovi) ja valot sammutetaan.
Kaikkiin edellä mainittuihin käytänteisiin antaa keittiön vastuuhenkilö perehdytyksen leirin alussa.
Kiitos yhteistyöstä!